About

Harrie Snijders en gitaar

Don’t give up your day job!

Wat kan ik over mezelf vertellen? Nou, misschien dat ik muziek maak sinds ik op mijn veertiende de Spaanse gitaar van mijn zus voor de eerste keer oppakte. Ik groeide op in Gramsbergen, een klein stadje in het oosten van het land. Nirvana’s ‘Smells like teen spirit’ wekte de muzikant in mij en op mijn zestiende had ik mijn eerste bandje. We waren niet erg goed maar dat compenseerden we door erg hard te spelen. Er zouden nog vele bandjes volgen. Jarenlang heb ik, met veel plezier en een handvol eigen nummers ’geploeterd’ in de coverband-scene.

Ouder wordend kwam ik erachter dat ontdekt worden er waarschijnlijk niet in zou zitten. Ik besefte dat ik misschien mijn hele leven schilder zou moeten blijven. Dat vooruitzicht stond me niet erg aan maar om de Flying Burrito Brothers te citeren: “Don’t give up your day job”! Dus dat deed ik maar niet… In plaats daarvan schreef ik me in op de Pabo en nu, een paar jaar later ben ik een gediplomeerd leraar basisonderwijs.

Als leraar vertel ik de kinderen om groot te dromen. Het kwam bij me op dat mijn eigen droom ooit was om het maken als artiest. Tegenwoordig heb ik die drang niet meer zo maar heb ik andere dromen. Mijn eigen muziek maken en deze de wereld in sturen op zoek naar gewillige oren is zeker een grote passie en een onderdeel van die dromen. Maar wie wil dat nou niet? Op zijn eigen manier proberen de wereld een beetje mooier te maken.